Linkuri accesibilitate

Încurajăm partidele din AIE să găsească o soluţie care să convină tuturor


Marius Lazurca: „Urmărim cu atenţie clarificarea evenimentelor de 7 aprilie.”




Ambasadorul României la Chișinău Marius Lazurca a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că presa moldoveană a răstălmăcit o recentă declarație a șefului Delegației Dirk Schuebel, văzând în ea o expresie de sprijin față de eventuala alegere a Zinaidei Greceanâi la șefia statului. Interviul a fost realizat de Valentina Ursu.


Valentina Ursu în dialog cu ambasadorul român Marius Lazurca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:06:43 0:00
Link direct


Europa Liberă: Domnule ambasador, pentru că se interpretează în mod diferit declaraţia domnului Schuebel, reprezentantul Uniunii Europene la Chişinău, că Bruxellesul ar susţine eventual candidatura Zinaida Greceanîi la funcţia supremă în stat, mulţi s-au întrebat dacă el a vorbit în nume propriu, sau în numele Uniunii Europene? Căci dacă ar fi vorbit în numele comunităţii europene ar fi trebuit să subscrie toate cele 27 de ţări membre. Acum, în acest evantai de declaraţii s-a pomenit şi numele Dumneavoastră. Totuşi, ce credeţi despre ceea ce se scrie şi se vorbeşte?

Marius Lazurca: „Da, eu sunt surprins de ecourile după mine disproporţionate pe care declaraţiile a doi diplomaţi, colegul meu Dirk Schuebel şi eu însumi le-au avut în mediul mediatic, dar şi politic deja de la Chişinău. Într-adevăr observaţia dumneavoastră este foarte corectă şi aici îmi permit şi cred că nu voi şoca pe nimeni să ies în apărarea colegului meu Dirk Schuebel, fiindcă dumnealui a fost foarte limpede în declaraţia lui. A definit-o ca o opinie personală şi s-a referit la candidatura doamnei Zinaida Greceanîi, pe care a definit-o drept potrivită. Sigur, oricine, chiar şi ambasadorii au dreptul la opinii personale, cu condiţia să le definească, aşa cum şi ambasadorul Schubel a şi făcut-o, drept opinii personale şi nu ca opinii făcute în numele unui mandat politic clar şi consolidat din acest punct de vedere. Eu nu pot să comentez această opinie privată a domnului Dirk Schuebel şi nici n-am s-o fac. Ceea ce pot eu să spun în numele României este că
Noi avem încredere în capacitatea Alianţei de a găsi cea mai bună soluţie, împreună, printr-un efort consolidat pentru actuala dificultate de natură politică.

noi avem încredere în capacitatea Alianţei de a găsi cea mai bună soluţie, împreună, printr-un efort consolidat pentru actuala dificultate de natură politică, pentru actualul blocaj în care se găseşte Republica Moldova. Lucrurile cred că şi avansează în această direcţie, se iau în discuţie mai multe soluţii, mai multe candidaturi, printre care şi candidatura doamnei Zinaida Greceanîi. Noi nu avem în nici un fel a comenta aceste scenarii şi aceste opţiuni, nu intră în competenţele unui diplomat străin, fie că se numeşte Schubel sau Lazurca, să intervină în procesele şi dezbaterile politice din Republica Moldova. Asta este una din regulile esenţiale ale meseriei noastre să ne păstrăm neutralitatea faţă de dinamica politică internă a statelor care ne găzduiesc. Noi rămânem pe margine, observăm şi avem încredere în capacitatea liderilor politici de la Chişinău de a găsi împreună, printr-un dialog, care să-i cuprindă pe toţi, soluţia cea mai potrivită, pe care cetăţenii o aşteaptă. Cred că seria succesivă de alegeri generale şi locale, care au avut loc începând cu 2009 în Republica Moldova, au demonstrat foarte limpede că există o majoritate puternică de cetăţeni, care îşi doresc ca Republica Moldova să se orienteze către Europa, care văd în Uniunea Europeană soluţia pentru majoritatea problemelor acestei ţări. Eu cred că liderii politici dau dovadă de responsabilitate atunci când declară că îşi doresc să menţină cursul european al acestei ţări. Iată că şi România găseşte că e legitim să aştepte de la clasa politică din Republica Moldova să acţioneze potrivit acestui mandat încredinţat pentru o majoritate proeuropeană a electoratului.”

Europa Liberă: Pentru că s-au deschis parantezele şi s-a amintit că totuşi pe timpul când doamna Greceanîi era în fruntea Executivului relaţia dintre Chişinău şi Bucureşti n-a fost una strălucită. Aţi avea ceva de precizat?

Marius Lazurca
: „Cred că sunt două lucruri diferite. Pe de o parte avem ceea ce toată lumea cunoaşte, deşi nu toată lumea aminteşte cu fidelitate, că s-a întâmplat între 2001 şi 2009, mai cu
Eu nu am dorit să pun în legătură aceste două chestiuni. Noi urmărim cu atenţie (...) clarificarea evenimentelor legate de 7 aprilie (...).

seamă în ultimii ani ai Guvernului PCRM în relaţia bilaterală, cum lucrurile au degenerat până la o criză profundă, şi până la expulzarea ambasadorului, închiderea frontierelor, crearea unui regim de vize între statele noastre, lucruri absolut inedite, şi aş îndrăzni să spun dramatice. Asta e o realitate pe care nimeni nu o contestă astăzi, deşi explicaţiile pentru ceea ce s-a întâmplat atunci constatăm că întârzie să apară. Pe de altă parte avem procesul în curs de căutare a unei soluţii pentru o criză politică deja destul de lungă şi care ar trebui să-şi găsească o soluţie. Eu nu am dorit să pun în legătură aceste două chestiuni. Noi urmărim cu atenţie atât clarificarea evenimentelor legate de 7 aprilie, care ne-au afectat într-un mod atât de direct, dar şi un lucru distinct, adică ceea ce se întâmplă în momentul de faţă între actorii politici cei mai importanţi din Republica Moldova.”

Europa Liberă: Domnule ambasador, de ce atât de mult contează deblocarea acestei crize politice, care iată se perindează pe parcursul acestor doi ani, care ar trebui să se încununeze cu alegerea şefului statului?

Marius Lazurca
: „E o întrebare foarte potrivită, care nu are un răspuns foarte simplu. Până de curând activitatea Guvernului Alianţei pentru Integrare Europeană a putut funcţiona şi în situaţia unui preşedinte care nu putea fi ales. Şi s-a văzut că actualul Guvern a dat satisfacţii, a obţinut performanţe, s-a evidenţiat mai cu seamă în plan internaţional prin profesionalism şi prin rezultate convingătoare, chiar în lipsa unui preşedinte ales pentru un mandat întreg. De cealaltă parte, evoluţia reformei în Republica Moldova intră într-o altă etapă, în etapa implementării, într-o etapă în care reforme uneori dureroase, dar în beneficiul marelui public trebuie să fie duse la îndeplinire. Or, această nouă etapă reclamă o mai mare stabilitate politică, reclamă ieşirea din incertitudinea pe care totuşi nealegerea preşedintelui o creează, astfel încât credem că pentru această etapă, deşi etapa precedentă nu a fost neapărat afectată de lipsa preşedintelui, pentru această etapă, repet, ar fi mai bine credem şi noi, în România, ca şi partenerii noştri, ca această problemă să-şi găsească o soluţie. De aceea, dincolo de numele unuia sau altuia dintre candidaţi, o chestiune care nu ne priveşte pe noi, ceea ce noi îi încurajăm mai cu seamă pe prietenii noştri din Republica Moldova, partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană, îi încurajăm să facă aşa să găsească o soluţie, o soluţie care să convină tuturor, care să provină din negocieri, la care să participe cu toţii şi care să răspundă intereselor de partid, care sunt în fond legitime ale tuturor participanţilor la coaliţie şi care sunt chemaţi să răspundă aşteptărilor proeuropene ale cetăţenilor din Republica Moldova.”
XS
SM
MD
LG