Linkuri accesibilitate

Doi senatori americani solicită Departamentului de Stat să interzică intrarea în Statele Unite a doi funcționari ai Ministerului de Interne de la Moscova implicați în moartea lui Serghei Magnițki


Doi senatori americani au îndemnat-o pe secretarul de stat Hillary Clinton să revină asupra deciziei de a permite vizitele în Statele Unite ale unor oficiali ruși despre care se spune că ar fi implicați în judecarea și moartea avocatului anti-corupție din Rusia Serghei Magnitsky.
Într-o scrisoare din 8 noiembrie intrată în posesia Europei Libere, senatorii Benjamin Cardin (democrat de Maryland) și Roger Wicker (republican din Mississippi) îi cer secretarului de stat să anuleze de îndată „orice cerere de viză” din partea oficialilor de la Ministerul de interne rus, Tatiana Gerasimova și Nikolai Shelepanov.
Cei doi ar urma să sosească la Washington săptămâna viitoare, pentru a discuta felul cum respectă Moscova drepturile de proprietate intelectuală.
Potrivit semnatarilor scrisorii către Hillary Clinton, cei doi oficiali ar fi implicați „în mușamalizarea cinică și completă a torturării și uciderii” lui Magnitsky. Avocatul rus a fost arestat în 2008 după ce acuzase oficiali din structurile de forță rusești de implicare în tentative de fraude.
XS
SM
MD
LG