Linkuri accesibilitate

Un activist pentru drepturile minorităților sexuale din Uganda laureat al premiului Robert F. Kennedy pentru drepturile omului


Un activist pentru drepturile minorităților sexuale din Uganda va primi astăzi la Washington premiul Robert F. Kennedy pentru drepturile omului. Frank Mushiga, care are 29 de ani, va primi distincția din mâinile lui Ethel Kennedy, văduva fostului procuror-general, și ale fostului candidat democrat la președinția Statelor Unite, senatorul John Kerry.
Mushiga și un grup restrâns de activiști luptă împotriva asupririi gay-ilor și lesbienelor în Uganda, unde Parlamentul are pe agendă o lege privind condamnarea lor la moarte, în anumite împrejurări. Într-un interviu acordat astăzi AP, Mushiga i-a acuzat pe evangheliștii americani ca Scott Lively, care a vizitat nu de mult și Republica Moldova, că prin vizitele lor în Uganda au ațâțat ura împotriva gay-ilor.
Lively a negat astăzi acuzația, spunând că dorește într-adevăr scoaterea homosexualității în afara legii, dar vrea doar „vindecarea” gay-ilor, nu neapărat uciderea lor.
XS
SM
MD
LG