Linkuri accesibilitate

Prognoză economică europeană pesimistă prezentată la Bruxelles pentru anul 2012


Comisia Europeană spune că perspectivele economice ale Uniunii Europene s-au înrăutățit. Comisarul european al economiei Olli Rehn a anunțat astăzi că relansarea economică s-a oprit și că la anul Uniunea Europeană ar putea reintra în recesiune dacă nu se iau „măsuri hotărâte”. Comisarul a mai spus că nu se întrevede nici îmbunătățirea situației șomajului.
Noua prognoză presentată presei la Bruxelles anticipează că în 2012 media creșterii economice în Uniunea Europeană va fi de 0,6%, nu de 1,6% la sută, cum se anticipa până acum.
Tot astăzi Olli Rehn s-a declarat nemulțumit de măsurile de reformă prezentate de Italia, a treia economie ca mărime din zona euro, și a îndemnat politicienii de la Roma să reîntroneze „stabilitatea politică”.
Presa italiană a relatat că fostul comisar european Mario Monti are cele mai mari șanse să-l înlocuiască pe premierul Silvio Berlusconi. Acesta a promis să demisioneze după ce Parlamentul va fi aprobat măsuri de austeritate care să prevină agravarea crizei datoriilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG