Linkuri accesibilitate

Se formează un nou centru al forţelor antinaţionale (Timpul)


Nu se mai aşteaptă o guvernare bună, ci alegerea preşedintelui (Adevărul)


Ziarul de Gardă a făcut un sondaj printre mai multe persoane publice întrebându-le ce cred despre motivele acestei demisii. Iată doar câteva răspunsuri: Varianta cea mai credibilă ar fi că au fost determinaţi din exterior şi angajamentele s-au făcut cu siguranţă la Moscova, crede istoricul Sergiu Musteaţă; nu cred că au plecat pentru alegerea preşedintelui, ci pentru ca să dezvolte un proiect politic separat de PCRM, spune la rândul său PPCD-istul Ghenadie Vaculovschi; fiecare ar vrea să-şi rezolve şi niște probleme de carieră, este părerea scriitorului Valeriu Matei.


Revista presei matinale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct



Tatiana Corai se întreabă în Timpul ce mare bucurie pe capul nostru de la aceste ieşiri şi intrări, referindu-se şi la comsomoliştii care au anunţat ieri că îl urmează pe Dodon. Ar trebui să ne bucurăm, poate, că se formează un nou centru al forţelor antinaţionale, care să nu se mai numească comuniste, ci socialiste, continuă autoarea, amintind cititorilor cu cât zel îi apăra odinioară Dodon pe cei ce voiau redenumirea străzii Cuza Vodă din capitală în Belski.

Alexandru Cantâr comentează în Adevărul mai ales patetismul manifestat de moldoveni referitor la alegerea preşedintelui ca soluţie salvatoare pentru ţară. Este uimitor cum o problem tehnică, ce ţine de vehiculul guvernării, a fost transformată într-un fel de cauză disperată care ar trebui să fie depăşită cu eroism sau chiar mucenicie politică. Nu se mai aşteaptă o guvernare bună, cât alegerea preşedintelui, conchide autorul.

Într-un alt articol din Adevărul, Ion Preaşcă prezintă o schemă după care milionarul român Sorin Ovidiu Vântu ar fi spălat cca 94 de milioane de euro prin Investprivatbank falimentată anterior şi alte şase companii moldoveneşti. Tranzacţiile s-au efectuat în perioada când guvernarea comunistă monitoriza foarte strict afaceri derulate aici de companiile româneşti, observă autorul, ceea ce îl duce la ideea că aceste tranzacţii nu puteau avea loc fără ştirea CCCEC, SIS, BNM sau CNPF. Toate spun că n-au ştiut nimic, mai aflăm din articol.
XS
SM
MD
LG