Linkuri accesibilitate

Decizia deputaților Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc de retragere din fracțiunea parlamentară PCRM motivată de necesitatea „evitării alegerilor anticipate, a alegerii preşedintelui ţării, a reformatării guvernării şi a stabilității politice şi sociale.”


Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au părăsit fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor pentru a permite alegerea preşedintelui ţării şi respectiv depăşirea crizei constituţionale. Igor Dodon a ţinut însă să precizeze că decizia celor trei nu are ca scop salvarea Alianţei pentru Integrare Europeană, care în opinia fostul deputat comunist ar fi bine să dispară. Info-Prim Neo îl citează de Dodon cu declaraţia: „Scopul deciziei noastre este unul, dar e un scop complex: evitarea alegerilor anticipate, alegerea preşedintelui ţării, reformatarea guvernării şi stabilitatea politică şi socială. Timp de doi ani şi jumătate, de pe urma unor ambiţii nesănătoase şi a încăpăţinării principalilor actori politici, Republica Moldova a decăzut economic, iar cetăţenii şi-ai pierdut încrederea. Ne-am retras din PCRM pentru a tăia „nodul gordian” al urii şi neîncrederii”.
Într-o conferinţă de presă, Dodon a mai declarat : „Soluţia noastră constă în oferirea a cel puţin trei voturi pentru procedura de alegere a unui şef de stat apartinic, care nu face parte din nicio alianţă sau structură politică, are competenţele necesare şi se bucură de respect atât în societate, cât şi în afara graniţelor Republicii Moldova”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG