Linkuri accesibilitate

La încheierea şedinţei Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană


Ghimpu categoric, Filat îngrijorat?, Lupu încrezător.


După o oră de discuţii cu uşile închise, cei trei lideri ai coaliţiei de guvernare au făcut declaraţii pentru presă. Premierul Vlad Filat, preşedintele Liberal Democraţilor a spus că obiectivul discuţiilor a fost alegerea şefului statului. Premierul Filat a spus că Marian Lupu rămîne candidatura Alianţei Pentru Integrare Europeană la funcţia supremă în stat. De asemenea, premierul a spus că au făcut un schimb de opinii util şi că vor continua să muncească. Deşi Vlad Filat a părut cam îngrijorat pentru că a vorbit mai cu elan despre nevoia reformei în justiţie decît despre nevoia alegerii şefului statului.

Marian Lupu, speakerul şi preşedintele interimar, liderul Partidului Democrat a fost ceva mai încrezător, a spus că discuţia a decurs foarte bine, şi că rămîne in vigoare invitaţia la dialog către partidul Comuniştilor şi acest lucru va fi făcut atît timp cit va fi nevoie. Lupu a mai spus însă şi că "există paranteze care pot fi deschise şi paranteze care nu pot fi deschise". Marian Lupu a adăugat că există căi posibile care ar duce la alegerea şefului statului, fără însă să spună care ar fi acestea.

În opinia liderului liberal Mihai Ghimpu, de această dată s-a vorbit "mult şi nimic". Ghimpu a mai spus că poziţia partidului său e neschimbată: nu votează nici o candidatură venită din afara AIE. Mihai Ghimpu spune că soluţii sunt, numai că trebuie să existe şi voinţă politică. Mihai Ghimpu mai spune şi că situaţia poate fi depăşită şi în nici un caz nu trebuie să se ajungă la alegeri parlamentare anticipate pentru că Moldova are nevoie mai mult de reforme şi de o imagine bună atît acasă cît şi în exterior.
Previous Next

XS
SM
MD
LG