Linkuri accesibilitate

Probabilitatea unor alegeri anticipate a crescut imens şi, se pare, ireversibil (A. Canțîr/Adevărul)


De ce lucrurile la noi merg atât de prost si nu ieșim din crize constituționale? (Timpul).




Alexandru Canţîr scrie în Adevărul că după 20 octombrie, cu toate câte s-au întâmplat pe scena politică, probabilitatea unui nou apel catre electorat, a unor alegeri anticipate a crescut imens şi, se pare, ireversibil. S-a ajuns, consideră Canţîr, la starea în care sinuciderea politică le pare multora mai dulce decât supravieţuirea, iar opoziţia comunistă lasă impresia ca este deja in campanie electorală, unica preocupare a ei este sa convingă electoratul ca nu ea împinge din nou alegatorul spre urna de vot.

Tot Adevărul mai titrează că locuinţele noi sunt un lux pentru moldoveni şi că daca ar economisi toți banii câştigaţi într-un an, un moldovean obișnuit isi poate permite sa cumpere doar 3.8 metri pătraţi dintr-un apartament.

Constantin Tănase se întreabă în Timpul: Să presupunem că şefii de partide si oligarhii din spatele lor ar vrea binele Republicii Moldova, de ce atunci lucrurile la noi merg atât de prost si nu ieșim din crize constituționale? Nu cred în acei care vorbesc despre pericolul oligarhizării politicului moldovenesc, scrie Tănase. Nu cred pentru ca anume cei care vorbesc sunt ei înşişi, prin spirit si statut social oligarhi sută la sută.
XS
SM
MD
LG