Linkuri accesibilitate

Agenda reuniunii liderilor AIE include discutarea remanierii guvernului, a demiterii procurorului general, aprobarea bugetului și a politicii fiscale pentru anul viitor


Liderii partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană urmează să se întâlnească astăzi la invitația premierului liberal-democrat, Vlad Filat pentru a pune în discuției viitorul coaliției lor.
Presa de la Chișinău a publicat invitația trimisă de Vlad Filat democratului Marian Lupu și liberalului Mihai Ghimpu care descrie și agenda propusă de PLDM. Ea include remanierea guvernului, demiterea procurorului general, aprobarea bugetului și politicii fiscale pentru anul viitor.
Întâlnirea urmează să aibă loc după votul comun al PLDM și opoziției comuniste în Parlament prin care a fost demis, joi, șeful serviciului de informații, Gheorghe Mihai. Premierul Filat l-a acuzat de inactivitate la prevenirea recentelor atacuri împotriva investitorilor europeni. Cu riscul de a-și pierde el însuși funcția, spicherul Lupu spune că va refuza să-l demită pe procurorul general, Valeriu Zubco, aflat și el pe lista celor pe care premierul Filat îi vrea demiși.
XS
SM
MD
LG