Linkuri accesibilitate

Helen Folasade Adu


O muzică ce ocoleşte cu delicateţe sunetele la modă.






Când Sade a apărut pe scena muzicală a anilor ’80, casa de discuri Epic tipărea pe albumele ei pronunţia fonetică a numelui său. Lumea avea însă să înveţe foarte repede să-i pronunţe numele corect. Helen Folasade Adu s-a născut într-un sat aflat la 50 de km depărtare de Lagos, capitala Nigeriei, ca fiică a unui african şi a unei englezoaice. După ce mama sa s-a reîntors în Anglia, Sade a crescut la Londra.

Dicționar de sunete: Sade
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:02 0:00
Link direct



A început să cânte în adolescenţă, ascultând Ray Charles, Nina Simone, Al Green, Aretha Franklin şi Billie Holliday. Elegantele melodii rithm’n’blues cu care Sade şi grupul ei au intrat în topurile anilor ’80 l-au determinat pe unul din cronicarii muzicali de la All Music Guide să afirme că aceste cîntece au făcut din Sade unul din acei artişti ale căror nume au devenit adjectivul care le descrie practic sunetul.

În anul 2000, după opt ani de tăcere, Sade şi nucleul grupului său au revenit în atenţia publicului şi a criticilor cu un album, „Lovers Rock” care e o uimitoare reafirmare a calităţilor lor artistice. Aşa cum spune Amy Linden de la Amazon.com, „Lovers Rock” rupe tăcerea exact din locul unde ea a început. Mai mult, adaugă cronicarul de la Amazon.com, e vorba de o muzică ce ocoleşte cu delicateţe sunetele la modă, şi care reia forma preferată a lui Sade, şi anume balada. O astfel de baladă este piesa pe care v-o propun în continuare, intitulată „Immigrant”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG