Linkuri accesibilitate

„Utilaje de muzeu în spitalele de stat” (Adevărul)


Liderii AIE și nodul gordian (Timpul).




Adevarul titreaza pe prima pagină: „Utilaje de muzeu în spitalele de stat”. Institutiile sanitare din Chisinau tratează pacientii cu ajutorul instrumentelor medicale vechi de peste 20-30 de ani, îmbunătătite cu piese noi. Si chiar in chilinicile considerate foarte bune utilajele lasă de dorit, citiţi continuarea în Adevărul.

Tot acolo, Alexandru Canţîr se intreaba de ce tot ajungem sa traim din dezamăgire in dezamagire si din eşec in eşec. Cum se face ca in speranţa la mai bine te imbeti cu etuziasm si incredere votandu-i pe liderii politici? Iar apoi ajungi sa-i tragi de bumb si sa-l rogi pe unul sau pe altul: da-mi si mie oleaca de tara ca pentru matale. Succesul va veni neaparat, scrie Canţîr, citandu-l pe Sir William Churcill: succesul este abilitatea de a trece de la un eşec la altul fara sa-ti pierzi entuziasmul.

Cu referire la satelitul american, Tatiana Corai scrie în Timpul că dacă tehnologiie si minţile luminate de la NASA n-au putut spune exact ziua, ora si locul unde va cadea satelitul lor, ce pretenţii am avea faţă de naşii politicii moldoveneşti, care de doi ani nu ne pot spune exact nici ziua, nici ora, nici locul unde va fi ales preşedintele Republicii Moldova.

Despre acelaşi subiect scrie şi Constantin Tănase: daca liderii celor patru partide au caracter, daca sunt oameni de stat si mai au si un pic de obraz si respect faţă de cetateni, ar trebui sa taie nodul gordian chiar in zilele urmatoare ca sa se produca in sfarsit deznodamantul cele mai iresponsabile povesti politice de succes din ultimele două decenii.
XS
SM
MD
LG