Linkuri accesibilitate

Ministerul și Procuratura Moldovei cer pedepsirea judecătorului de la Bender care a autorizat deposedarea frauduloasă de acțiuni a unui grup de investitori europeni


Ministrul Justiției, Oleg Efrim și procurorul general, Valeriu Zubco cer pedepsirea disciplinară și cercetarea penală a judecătorului de la Bender care a autorizat deposedarea frauduloasă de acțiuni a unui grup de investitori europeni de la Moldova-Agroindbank.
Ministrul Efrim a cerut Consiliului Superior al Magistraturii începerea unei proceduri administrative împotriva judecătorului nenumit, iar procurorul Zubco va cere marți ca magistratului să-i fie ridicată imunitatea în vederea urmăririi penale.
Ambii demnitari au făcut anunțurile astăzi, la o zi după ce Curtea Supremă de Justiție a casat decizia Curții de Apel Bender și a restabilit dreptul investitorilor sloveni și olandezi asupra pachetului de acțiuni de 28 la sută. Atacul de la Moldova-Agroindbank este cel mai răsunător din cinci cazuri asemănătoare în sistemul bancar produse vara aceasta.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG