Linkuri accesibilitate

31.08 - București: Vizita la București a senatorului american Richard Lugar


Senatorul Richard Lugar în 2006
Senatorul Richard Lugar în 2006

In agenda convorbirilor: atragerea de noi investiţii americane, ambiţia României de a fi admisă anul viitor în al doilea val de candidaţi pentru NATO şi întărirea flancului sudic al NATO.




31 august 2001

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; reporter: Ingrid Şuşu)

Vizita la București a senatorului american Richard Lugar.

La Bucureşti se află senatorul republican Richard Lugar, membru al Comisiei de afaceri externe a Senatului american.
Fost preşedinte al comisiei respective, este unul din cei mai influenţi politicieni în probleme de politică externă. Mesajul lui Richard Lugar, pentru România are o importanţă deosebită, mai ales în perspectiva admiterii eventuale în NATO.

Lugar s-a întâlnit cu ministrul de externe Mircea Geoană, cu care a discutat câteva teme de importanţă majoră: atragerea de noi investiţii americane, ambiţia României de a fi admisă anul viitor în al doilea val de candidaţi pentru NATO şi întărirea flancului sudic al NATO.

Ministrul de externe Geoană a precizat, la conferinţa de presă comună, că discuţiile cu senatorul Lugar sunt începutul unei campanii puternice în Statele Unite, în favoarea admiterii României în NATO.

Senatorul Lugar s-a declarat impresionant de progresele economie făcute de România, apreciind că este o piaţa interesantă pentru investitorii americani.

Senatorul a reamintit declaraţia preşedintelui George W. Bush de la Varşovia: „Trebuie să avem o Europă unită şi liberă, şi aceasta include şi geografia acestei ţări” , precizând că preşedintele american s-a referit clar la interesul Alianţei nord-atlantice în ţările baltice şi de la Marea Neagră.

Ministrul de externe Geoană a încheiat declarând că este convins că senatorul Lugar va fi unul din avocaţii României în drum spre NATO.
XS
SM
MD
LG