Linkuri accesibilitate

30.08 - București: Emma Nicholson și problema adopțiilor


Emma Nicholson în 2009
Emma Nicholson în 2009

Din septembrie, circa 19 mii de copii cu deficienţe de dezvoltare vor fi transferaţi din instituţii speciale în şcoli normale.






30 august 2001

Actualitatea. (Moderator: Rdu Călin Cristea; reporter: Tania Radu).

Emma Nicholson la București.

Baroneasa Nicholson se află din nou la Bucureşti , într-o evidentă schimbare de poziţie faţă de începutul verii când avertiza că ar putea cere suspendarea negocierilor de aderare ale României la Uniunea Europeană. De data aceasta, baroneasa Nicholson a potopit guvernul cu laude; colaborarea dintre raportorul Parlamentului European, Emma Nicholson şi guvernul Năstase este mai bun ca oricând.

D-na Nicholson este încântată de progresele făcute de România şi este sigură că guvernul este pe drumul cel bun în rezolvarea problemei copiilor abandonaţi. Între altele, din septembrie, circa 19 mii de copii cu deficienţe de dezvoltare vor fi transferaţi din instituţii speciale în şcoli normale, ceea ce va reduce cu o cincime numărul copiilor aflaţi în grija statului.

Pentru aplicarea convenţiei ONU pentru protecţia copiilor, guvernul va fi asistat de o fundaţie, ce urmează să fie creată cu sprijinul Parlamentului european. Fundaţia, iniţiată de Emma Nicholson şi premierul Adrian Năstase va sprijini toţi cei șase milioane de copii din România.

Raportorul european, care se află în spatele iniţiativei de suspendare a adopţiilor internaţionale timp de un an, pledează şi astăzi pentru îngrijirea copiilor acasă, în ţara de origine.

Săptămâna viitoare, Emma Nicholson va prezenta în Parlamentului European raportul privind evoluţiile din România.
XS
SM
MD
LG