Linkuri accesibilitate

Un sfert din românii asistați social primesc ilegal ajutorul (Evenimentul zilei)


Guvernul Boc ar putea repeta greșeala de a penaliza populația pentru a plăti datoria externă a țării („22”).





Un sfert din romanii asistati social primesc ilegal ajutorul lunar - aceasta descoperire rezultata dintr-o cercetare partiala a Ministerului muncii tinde sa devina subiectul politic cel mai fierbinte in Romania.

Explicatia este ca dedesubt stau uriase interese electorale. Editorialul ziarului Evenimentul zilei, semnat de Silviu Sergiu, arata ca toate partidele politice au practicat acest gen de aranjament: voturi contra aprobari de ajutoare sociale neintemeiate, dar in perspectiva alegerilor parlamentare de anul viitor, Uniunea Social Liberala ar profita cel mai mult daca s-ar continua la fel. 63% dintre primariile gasite cu dosare falsificate apartin Partidului Social-Democrat, Partidului National Liberal sau Partidului Conservator. Restul de 28% ramane in contul democrat-liberalilor aflati la guvernare.

Ministrul muncii, Sebastian Lazaroiu, sociolog relativ recent numit in functie dupa ce a fost consilier al presedintelui Traian Basescu, se pregateste sa propuna Parlamentului o noua lege a asigurarilor sociale care sa nu mai permita fraude cu substrat politic. O lege pe care o vor sustine cu siguranta romanii din sistemul privat. Ei platesc taxe si impozite din care se platesc apoi cele 2 miliarde de lei anual unor trantori – arata Silviu Sergiu in Evenimentul zilei.

Un comentariu semnat de Victor Rotaru in Gandul arata ca nivelul de trai al romanilor este amenintat sever si pentru perioada urmatoare. Desi premierul Emil Boc declara ca nu mai e nevoie de sacrificii in sectorul bugetar, tocmai s-au scumpit biletele de tren si de metrou si s-au taiat din subventiile pentru caldura. Pana acum, guvernul nu a facut decat sa mute povara de pe bugetul de stat pe buzunarul cetateanului, arata Victor Rotaru, care reproseaza executivului ca nu a stavilit coruptia si evaziunea fiscala si nu a eliminat incompetentii din sistemul de stat.

Si analiza Lidiei Moise, din revista 22, sugereaza ca pachetul anticriza nu este adecvat. Principalul defect - mizeaza pe scaderea consumului, in loc sa se preocupe de relansarea economiei prin investitii. Pornind de la datele difuzate de guvern despre bugetul pe anul viitor, Lidia Moise se teme ca politicile guvernului Boc ar putea repeta greseala lui Nicolae Ceausescu, care a penalizat populatia pentru a plati datoria externa a tarii.
XS
SM
MD
LG