Linkuri accesibilitate

„PR sau muncă în folosul statului?” (Timpul)


„Cetățeanu Igor Smirnov” respinge cererea de grațiere a lui Ilie Cazac (Adevărul).




PR sau muncă în folosul statului?” este titlul articolului semnat de Ana Taban în Timpul, care notează că în timp ce poporul aşteaptă de doi ani şi jumătate ca mai-marii ţării să aleagă preşedintele, să adopte reforme eficiente şi apolitice în educaţie, să soluţioneze diferendul transnistrean etc., premierul Vlad Filat ar fi în permanentă campanie de PR. „Recent întors din vacanţă, premierul a mers ieri în Autonomia Găgăuză. Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, Vlad Filat şi-a petrecut toată ziua în sudul republicii, la Ceadâr-Lunga, unde, scrie ziarista, a „împărţit” strângeri de mână băştinaşilor şi directorilor de instituţii, fără a omite, bineînţeles, conducerea raionului.”

Anastasia Nani scrie în cotidianul Adevărul că „Ilie Cazac, tânărul de 24 de ani condamnat la Tiraspol pentru „spionaj şi înaltă trădare“, i-a expediat pe 1 august o scrisoare liderului separatist, Igor Smirnov.” Cazac scrie că speră să fie eliberat cât mai curând, deşi nu-şi recunoaşte vina. Peste o săptămână, cererea de graţiere s-a întors la expeditor. Şi asta pentru că fostul inspector fiscal i s-a adresat liderului autoproclamat cu formula „cetăţeanului Igor Smirnov“, şi nu cu uzualul „domnului preşedinte al Transnistriei“. Mama lui Ilie Cazac, Stela Surchicean a declarat pentru Adevărul că tânărul nu are de gând să scrie din nou autorităţilor de la Tiraspol.

Nezavisimaia Moldova scrie că „ţara continue să trăiască cu o viaţă dublă: poporul aparte cu problemele sale, iar cei de la putere … aparte de popor cu ambiţiile lor”. „Unul din ei îşi doreşte foarte mult să devină preşedinte al tuturor moldovenilor, fiindu-i, în acelaşi timp, profund indiferent dacă poporul vrea sau nu să-l vadă preşedinte”, cred ziariştii de la Nezavisimaia Moldova.
XS
SM
MD
LG