Linkuri accesibilitate

„Datoriile Europei ne pot băga iar în criză” (Adevărul)


Un interviu cu preşedintele interimar Marian Lupu (Timpul).




Cotidianul „Timpul” publică un interviu cu preşedintele interimar Marian Lupu, care spune că a intrat iniţial în PCRM pentru că „noi am avut un dialog în cadrul grupului parlamentar al PCRM referitor la necesitatea de a reforma partidul. În mare parte, colegii erau de acord cu mine. Cu acest prilej am şi intrat în partid. Discutasem despre aceasta şi cu preşedintele partidului, însă el era de acord doar cu unele propuneri. Nu accepta schimbarea denumirii partidului”. Întrebat de ce astăzi Vladimir Voronin nu îl vrea preşedinte, Marian Lupu a răspuns că liderul PCRM mereu a preferat persoanele docile.

Politologul Vitali Andrievski scrie pentru portalul www.ava.md că „o criză de sistem în Moldova cere unele acţiuni sistemice anti-criză. Unirea potenţialului celor mai puternice partide (PLDM şi PCRM) ar putea ajuta Moldova să iasă din criza sistemică”.

Moldova suverană” critică „cuvintele pompoase şi faptele mici ale Alianţei de guvernare”.

„Datoriile Europei ne pot băga iar în criză” titrează cotidianul „Adevărul”. Publicaţia scrie că „reducerea ratingului Statelor Unite ale Americii şi problema datoriilor din Europa pot avea efecte dramatice asupra economiei Republicii Moldova. Experţii spun că primele semne ale recesiunii vor deveni vizibile în următoarele luni prin scăderea bruscă a exporturilor, remitenţelor şi a veniturilor bugetare”.

În fine, săptămânalul „Economist” notează că preţurile ridicate pe pieţele internaţionale la producţia agricolă au influenţat creşterea economică a Republicii Moldova. Dar trendul pozitiv al economiei nu a favorizat descreşterea ratei şomajului, dimpotrivă şomajul este în creştere.
XS
SM
MD
LG