Linkuri accesibilitate

Violențele și jafurile de la Londra continuă în timp ce acțiuni similare au fost înregistrate în alte trei mai orașe britanice


Noaptea trecută şi în zorii zilei au continuat violenţele, incendiile şi jafurile la Londra si ele s-au întins şi in alte trei oraşe britanice – Liverpool, Bristol şi Birmingham. La Londra un incendiu de proporţii a avut loc în zorii zilei la un centru de distribuţie Sony. Incendii au avut loc în mai multe cartiere londoneze. In altele au avut loc ciocniri violente între forţele de poliţie şi grupuri de tineri. Potrivit poliţiei londoneze peste 300 de oameni au fost reţinuţi şi peste 100 au fost puşi sub acuzare.
Si la Birmingham au fost reţinuţi peste 200 de oameni, majoritatea tineri. Premierul conservator David Cameron şi-a întrerupt vacanţa, a sosit la Londra şi la ora 9 are convocată o şedinţă de urgenţă a responsabililor cu securitatea. Efectivele de poliţie au fost suplimentate. Aproximativ 50 de polițiști au fost răniți în cele mai mari tulburări de la Londra în trei decenii. Pagubele sunt considerate importante. Violențele au erupt sâmbătă la Tottenham, un cartier sărac al capitalei britanice în semn de protest față de uciderea unui tânăr de 29 de ani de către poliție.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG