Linkuri accesibilitate

Forțele de securitate de la Kiev au intervenit în forță împotriva susținătorilor Iuliei Timoșenko, instalați în centrul capitalei


100 de membri ai echipelor de elită ucrainiene BERKUT au fost desfăşurate în zorii zilei pentru a desface tabăra de corturi instalată în centrul Kievului de sprijinitorii fostului premier Yulia Timoşenko. Un tribunal din Kiev a hotarît că protestele sunt ilegale. Corespondenţii Europei Libere relatează că tensiunile sunt înalte între cei aproximativ 100 de susţinători ai fostului premier şi forţele de ordine.
Marea Britanie şi Statele Unite şi-au exprimat „profunda îngrijorare” faţă de arestarea fostului premier de la Kiev, Yulia Timoşenko şi au avertizat asupra consecinţelor pe care le-ar putea avea acest fapt asupra relaţiilor dintre Ucraina cu Uniunea Europeană. In comunicatul ambasadei americane de la Kiev se spune că îngrijorările comunităţii internaţionale în legătură cu acest caz sunt legate de modul în care este aplicată legea în Ucraina şi de faptul că procesele împotriva foştilor demnitari lasă impresia ca sunt motivate politic. Iulia Timoşenko a fost arestată vineri fiind acuzată de abuz de putere în legătură cu o tranzacţie energetică încheiată în 2009 cu Vladimir Putin. Ieri in jur de 100 de protestatari au anunţat că vor manifesta în centrul Kievului pînă la eliberarea fostului premier.
XS
SM
MD
LG