Linkuri accesibilitate

Bașkanul găgăuz a refuzat să examineze un proiect de lege primit de la Chişinău pentru că nu a fost însoțit de varianta în rusă


Bașkanul Găgăuziei, Mihail Formuzal a refuzat să examineze și a restituit Chișinăului un proiect de lege despre privatizarea fondului locativ, pe motiv că documentul în română primit de la ministerul Dezvoltării Regionale nu a fost însoțit de varianta în rusă.
Într-o declarație publicată pe site-ul oficial, Comitetului Executiv de la Comrat spune că a acționat în baza legii despre funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova și statutului autonomiei găgăuze care prevăd efectuarea corespondenței în versiune bilingvă. Escaladarea disputei lingvistice are loc după ce 10 la sută din liceenii găgăuzi au picat în iunie examenul de bacalaureat la română. Administrația locală a decis să le elibereze diplome speciale fără notele la română, dar ministerul Educației a spus că le va considera ilegale. Guvernul de la Chișinău nu a reacționat deocamdată la ultima decizie a bașkanului Găgăuziei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG