Linkuri accesibilitate

7.08 - Chișinău: Mesajul președintelui Bush către Voronin


Președintele George W. Bush
Președintele George W. Bush

George W. Bush: „sunt de acord că viitorul Moldovei este Europa şi comunitatea trans-atlantică. Statele Unite ale Americii rămân în aşteptarea conlucrării cu Guvernul Moldovei.”



7 august 2001

Ora Moldovei.

Mesajul președintelui Bush către Voronin.

Chestiunea transnistreană a fost abordată şi într-un mesaj, pe care preşedintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, l-a adresat lui Vladimir Voronin.

Centrul de presă al preşedintelui Republicii Moldova a dat publicităţii astăzi următorul fragment din scrisoarea preşedintelui american, în care se fac referiri la priorităţile de politică externă ale Moldovei.

„La fel ca şi Dumneavoastră sunt de acord că viitorul Moldovei este Europa şi comunitatea trans-atlantică. Statele Unite ale Americii rămân în aşteptarea conlucrării cu Guvernul Moldovei dat fiind faptul că el promovează reforme importante democratice, îndreptate spre o economie de piaţă şi necesare pentru o integrare deplină în comunitatea internaţională.

Eu înţeleg problemele cu care continuaţi să vă confruntaţi în ceea ce priveşte Transnistria şi prezenţa în continuare a trupelor şi armamentelor ruseşti în această regiune. Statele Unite vor continua să susţină retragerea lor, conform înţelegerilor de la summitul OSCE de la Istanbul din 1999 şi de a colabora cu Guvernul Dumneavoastră pentru atingerea acestui scop.”
XS
SM
MD
LG