Linkuri accesibilitate

Preşedintele Barak Obama: Sunt o mulţime de căi de a ieşi din criza datoriilor, dar timpul ne presează


Preşedintele Statelor Unite Barak Obama a anunţat în cursul după amiezii că există o mulţime de modalităţi de a rezolva impasul din Congresul american în legătură cu ridicarea plafonului datoriei publice pînă pe data de 2 august, pentru a se evita intrarea în incapacitate de plată a guvernului.

„Sunt o mulţime de căi de a ieşi din această situaţie, dar timpul ne presează. Trebuie să ajungem la o înţelegere pînă marţi, pentru ca ţara noastră să îşi poată plăti obligaţiile la timp, aşa cum a făcut întotdeauna”.

Preşedintele Obama a spus că soluţia la care trebuie să se ajungă trebuie să fie acceptată de ambele partide – şi democrat, şi republican - şi că el este pregătit să colaboreze şi la acest sfîrşit de săptămînă pentru a se ajunge la un acord. În opinia preşedintelui american, nu mai este timp acum pentru a se pune pe primul plan interesele politice ale fiecărui partid şi că a venit vremea compromisului. Preşedintele american şi-a exprimat speranţa că pînă la urmă se va ajunge la o înţelegere.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG