Linkuri accesibilitate

Ambasadorul Rogozin critic la adresa lui Băsescu (Evenimentul zilei)


Controversatul aviz al Ministerului culturii pentru distrugerea sitului istoric de la Roșia Montana (Hotnews.ro).



Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Dimitri Rogozin, il acuza pe presedintele Traian Basescu de pozitii profasciste, pentru ca la 22 iunie s-a declarat de acord cu decizia din 1941 a maresalului Antonescu de a ordona trecerea Prutului. Informatia este pusa in circulatie de pagina electronica a ziarului Evenimentul zilei, care citeaza Agerpres. Stirea e redactata cu citate ample din interviul telefonic acordat de Rogozin televiziunii Vesti. Ambasadorul rus comenta acolo implicatiile atentatelor provocate in Norvegia, la sfarsitul saptamanii, de un adept al extremei drepte.

Si comentariul semnat de Mircea Mihaies in Evenimentul zilei discuta gravele incidente de la Oslo. Pozitiile adoptate de oficiali norvegieni ii vorbesc comentatorului român de instinctul de autodistrugere al europenilor. A afirma ca atentatorul norvegian este un „fundamentalist crestin” – in conditiile in care el a mitraliat peste o suta de tineri coreligionari – nu ar fi decat ilustrarea unui mod de gandire care s-a accentuat in Occident in ultimele decenii, si care este reductibil la anti-crestinism – considera Mihaies. „Oricat am invarti-o, oricat am suci-o, Europa e rezultatul actiunii crestinismului in contexte istorice bine determinate”, iar cei care ignora acest lucru ar face-o din pur interes economic. Mai pe scurt: petrol si titei.

Portalul de stiri Hotnews Romania publica un interviu cu consilierul prezidential Peter Ekstein Kovacs, care isi spune parerea despre aprobarea data de ministrul culturii din Romania pentru demararea exploatarii miniere pe baza de cianuri de la Rosia Montana. Kelemen Hunor, care detine portofoliul de la cultura si patrimoniu national in numele Uniunii Democrate a Maghiarilor, ar fi acceptat controversatul proiect pentru ca firma investitoare a contribuit cu o suma mare de bani la refacerea unor monumente istorice din Romania.

Peter Ekstein Kovacs crede ca avizul a fost o decizie nepotrivita, care il va pune in incurcatura un alt reprezentant al UDMR in guvernul de la Bucuresti, anume pe ministrul mediului, Laszlo Borbely. La Rosia Montana, in Muntii Apuseni, se gaseste, perfect conservata, cea mai veche mina romana din Europa. Avizul Ministerului Culturii se refera la vecinatatea siturilor arheologice cu viitoarea exploatare miniera.
XS
SM
MD
LG