Linkuri accesibilitate

Gaze naturale, mai scumpe ca-n Germania (Adevărul)


„Îi va împrumuta Boc lui Filat steagul lui Ştefan cel Mare?” (Timpul).



Revenind la scumpirea din 1 iulie a importurilor de gaze naturale ruse, Adevărul dă astăzi o veste proastă cititorilor săi, scriind că drept urmare vor creşte şi tarifele interne, cu pînă la 10 la sută. „Tariful, de 367 de dolari pentru mia de metri cubi, la care ne este livrat gazul rusesc de la 1 iulie 2011, depăşeşte chiar şi cele mai pesimiste prognoze de la începutul anului, fiind mai mare decât cel cerut de ruşi Germaniei”, constată publicaţia. Mai mult, până la finele anului, metanul se va scumpi şi mai mult şi poate ajunge, în ultimul trimestru al anului, la circa 400 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze. În acest caz, populaţia ar putea ajunge să achite circa 6.000 de lei pentru o mie de metri cubi de gaze, a estimat pentru Adevărul Victor Parlicov, directorul general al ANRE.


Revista presei matinale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:09 0:00
Link direct



Economist publică mai multe ştiri economice bune, cum ar fi cea că numărul întreprinderilor înregistrate oficial creşte, semn că economia se revigorează, dar voi reţine mai ales recomandarea ministrului agriculturii către brutari de a-şi face rezerve de grîu de pe acum, când preţul este mai bun, pentru că, avertizează Vasile Bumacov, în acest an statul nu va mai restricţiona exportul de cereale ca anul trecut cînd i-a sprijinit astfel pe producătorii fără rezerve.

Îi va împrumuta Boc lui Filat steagul lui Ştefan cel Mare?, se întreabă în Timpul Constantin Tănase, drept urmare la solicitarea premierului adresată în acest sens primului ministru român în ajunul Zilei Independenţei. Întrebarea din titlu este însă doar un pretext pentru editorialist de a-l critica pe Vlad Filat pentru acest gest, găsindu-l caraghios mai ales după ce a fost aprobat de „neogoitul statalist”, cum îl numeşte Constantin Tănase pe Igor Dodon, iar Vlad Filat nu s-a disociat de laudele acestuia.
XS
SM
MD
LG