Linkuri accesibilitate

Șeful poliției londoneze a demisionat în urma scandalului interceptării telefoanelor de către ziariștii de la „News of the World”


Şeful poliţiei londoneze Paul Stephenson şi-a anunţat ieri seară demisia din funcţie în legătură cu scandalul interceptării frauduloase a convorbirilor telefonice de către ziarul duminical de scandal „News of the World” , parte a conglomeratului media al magnatului Rupert Murdoch. Ziarul duminical şi-a încetat activitatea săptămîna trecută. În legătură cu acest scandal în prezent au fost arestate 10 persoane, inclusiv un fost purtător de cuvînt al premierului conservator David Cameron, care îşi dăduse demisia din funcţia guvernamentală în urmă cu cîteva lui. Ieri a fost arestată şi apoi eliberată pe cauţiune şi Rebekah Brooks, fosta directoare a filialei britanice a grupului lui Rupert Murdoch. Brooks va trebui sa se reîntoarcă pentru noi audieri în luna octombrie.
Cotidianele britanice The Guardian si Financial Times relatează în ediţiile lor de astăzi că, urmare a ultimelor evoluţii, premierul David Cameron şi-a scurtat vizita sa în Africa şi se va întoarce mîine la Londra.
XS
SM
MD
LG