Linkuri accesibilitate

Ce caută Germania în Transnistria? (Adevărul)


Mesajul lui Filat – un sfârâiac (Timpul)


Cotidianul Adevărul publică un interviu cu analistul german Stefan Meister, despre ce caută Germania în Transnistria, așa cum sugerează și titlul interviului. Răspunsul analistului este că anume conflictul transnistrean pare să fie cel mai uşor de soluţionat din toată regiunea, pentru că nu este unul etnic şi nu are graniţe directe cu Rusia. Stefan Meister totuși atenționează că dacă Germania vrea să ajungă la o înțelegere cu Federația Rusă trebuie să le arate ruşilor că soluţionarea conflictului este o prioritate pentru Germania. Doar atunci Rusia va înţelege că poate pierde ceva dacă nu cooperează.


Revista presei matinale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:48 0:00
Link direct



În rubrica „Bună dimineața” din Timpul, Tatiana Corai scrie ca a căutat imaginar un lider de la Chisinau care ar putea concura cu doamna Dalia Grybauskaite, preşedinta Lituaniei, care a vizitat ieri Moldova. Autoarea editorialului scrie că anul venirii ei la putere a coincis cu anul instaurării forțelor democratice la Chișinău. Și dacă de atunci în Moldova s-au lansat zeci de declarații despre combaterea corupției, atunci în Lituania s-au luat măsuri concrete, inclusiv adoptarea unor legi noi si modificarea celor existente.

Tot în Timpul puteți citi un comentariu detaliat la discursul lui Vlad Filat de marți seară. În comentariu Constantin Tănase scrie că tot discursul a fost mai degrabă o încercare de a testa reacţia opiniei publice la o eventuală alianţă a liberal-democraților cu comuniştii. S-ar putea, totuși, ca această acțiune a lui Filat să fie un simplu şi ordinar sfârâiac, încheie Tănase.

În Ziarul de Gardă puteți afla despre un om care luptă împotriva unui sistem. Un bărbat care a lucrat toată viața în Tiraspol nu-și poate lua pensia pentru că are buletin de identitate, dar nu are cetățenia separatistei republici moldovenești nistrene, pe care el n-o recunoaște.
XS
SM
MD
LG