Linkuri accesibilitate

Miniștri de externe Constantin Grișcenko și Iurie Leancă au discutat astăzi ameliorarea situației locuitorilor de la Palanca


Ministrul ucrainean de externe, Constantin Grişcenko a declarat la Chişinău că între Chişinău şi Kiev nu există problema localităţii Palanca, deoarece decizia de stabilire a frontierei între cele doua ţări a fost luată acum peste 10 ani şi acum a fost doar pusă în aplicare. Ministrul moldovean de externe, Iurie Leancă a spus însă că a discutat cu omologul său de la Kiev modalităţile prin care locuitorii din Palanca ar putea să îşi desfăşoare activitatea economică din regiune, fară însă a aduce prejudicii serviciului vamal. Cei doi ministri de externe au semnat declaraţia comuna de cooperare în domeniul integrării europene.
In ceea ce priveşte participarea Ucrainei în procesul de reglementare a crizei transnistrene, Ucraina fiind mediator al conflictului, şeful diplomaţiei de la Kiev a dat asigurări că ţara sa se va implica activ în acest proces şi că poartă discuții atît cu reprezentanţii Chişinăului cît şi ai Tiraspolului pentru reluarea negocierilor oficiale în formatul 5 plus 2.
XS
SM
MD
LG