Linkuri accesibilitate

Ce i-ar spune moldovenii premierului Filat?


Un vox populi pe străzile capitalei.


Premierul Vlad Filat a anunţat că odată ce se va întoarce din vacanţă în această săptămînă, va organiza o întilnire cu societatea civilă pentru a explica mai bine politica guvernului său şi pentru a afla direct de la electorat care-i sunt problemele şi preocupările. Radio Europa Liberă a vrut sa afle ce i-ar spune premierului mai multi moldoveni, întilniţi la întimplare pe străzile capitalei, dacă ar fi invitaţi la aceasta discuţie.


Ce i-ar spune moldovenii premierului Filat?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:38 0:00
Link direct



- „Ce intenţionează domnul Filat e un lucru normal în al face şi îi doresc succese să afle cît mai multe, dar cel mai important să urmeze ceea ce îl sfătuie lumea.”

- „Aşa trebuie să facă un prim-ministru, să lase o săptămînă să se liniştească spiritele şi să verifice ce gîndeşte lumea despre anunţul făcut cu păpuşarul şi aşa mai departe.”

Europa Liberă: Dacă dvs. a-ți fi invitat să discutați cu domnul prim-ministru ce i-aţi spune?

- „Ceea ce vezi de la masa biroului tău nu poţi să vezi din mulţime. De aceea mai mult să se consulte cu oamenii simpli, adică să fie mai în sînul nostru. Că una este să te duci la trei televiziuni într-o seară şi să discuţi despre problemele de sus şi alta şi alta e să le simţi cum le simţim noi poporul.”

- „Să atragă atenţie mai mult omului simplu.”

- „Să fie mai îndrăzneţ, nu ştiu cum în politica aceasta. Aşa e o dezordine în ţara asta. Numai mai repede să hotărîm că noi nu mai avem răbdare.”

- „Egalarea sistemului de pensionare, mai ales lucrătorii din agricultură care la moment sunt descriminaţi.”

- „Spaţiul de afaceri să fie mai liberalizat puţin, sunt probleme enorme unde nu te duci peste tot controlori, procurori şi tot numai din aştia.”

- „Oamenii care au ideea, care au organizat o afacere nu sunt stimulaţi cu nimic.”

- „Se spune că nu sunt investiţii. Investiţii la noi nu o să fie pînă cînd legile nu o să fie bune, pentru că cînd vin şi văd haosul de la noi, străinii se întorc.”

- „Eu aş vrea ca copiii mei să aibă de lucru aici în ţară şi să aibă unde trăi, cu haosul acesta nu se înţelege nimic.”

- „Pentru ca tinerii să poată să-şi realizeze visurile la noi în ţară şi să nu plece peste hotare.”

- „Şi noi o să rămînem cu bătrînii copiii şi proştii, oamenii nu pot cîştiga un ban de minimum existenţă, asta chiar e o problemă care e actuală permanent şi oricînd.”

- „Problemele care apar, apar din interesul unor oameni care doresc să facă mai mult pentru ei decît pentru popor.”

- „Să nu facă dezbateri politice, dar să se apuce de treabă. Să se ocupe cu lucrurile de stat, dar nu cu poveştile care le-a mai spus anterior. Să fie prim-ministru, dar nu să fie cum se spune cigareta unu, cigareta doi.”

- „La noi nu este regulă, la noi într-adevăr cine este mai puternic acela îţi ia bucata de pîine, adică nu sunt metode civilizate.”

- „Lupta pornită cu mafia, că nu este un teatru rigizat de manichine şi de păpuşi, ar trebui dusă pînă la capăt, asta vrea poporul. Numai spune-i poporului că eu prind hoţul şi el te aclamează, adică te susţine, hoţul ar trebui chiar de prins, dar nu numai să spunem că ştiu că e hoţ şi basta. Prinde-l şi dă-l aici, să-l judecăm noi şi facem ordine.”
Previous Next

XS
SM
MD
LG