Linkuri accesibilitate

Ministerul de externe al României califică drept „regretabilă și lipsită de temei” declarația unui diplomat rus critic la adresa președintelui Traian Băsescu


Ministerul roman de externe a luat notă cu surprindere de declaratia exprimata in numele Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse, care se refera la unele comentarii ale presedintelui Romaniei pe teme istorice informeaza Hotnews.ro. MAE român considera complet nepotrivit limbajul folosit in declaratia oficialului rus si dezavueaza utilizarea unor comentarii privind evenimente tragice, atat pentru poporul român, cat si pentru cel rus, de acum 70 de ani, dandu-le o semnificatie in actualitatea politica.
„Consideram regretabila si lipsita de temei lansarea unei asemenea reactii publice cu o violenta de limbaj inacceptabila, fara o informare completa si o minima interactiune prealabila in plan diplomatic”, se arata intr-un comunicat de presa. Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei are deplina deschidere pentru a dialoga cu Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse, pentru eliminarea oricaror confuzii si denaturari ale informatiilor ce au stat la baza reactiei oficialului rus.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG