Linkuri accesibilitate

Planul de reorganizare teritorială și revizuirea Constituției - subiecte ale unui discurs al președintelui României în Parlamentul de la București


Preşedintele României Traian Băsescu va ţine astăzi un discurs în Parlament pe teme de politică internă, în care se va concentre pe planul de reorganizare teritorială a ţării şi revizuirea Constituţiei. Planul prevede reorganizarea celor 41 de judeţe în numai opt regiuni, ceea ce ar facilita atragerea fondurilor europene cît şi, speră preşedintele, combaterea corupţiei în birocraţia de stat.
Parlamentarii opoziţiei şi-au condiţionat prezenta în Parlament. Ei cer preşedintelui să renunţe la reorganizarea administrativă, să accepte propunerea privind construirea unei relaţii tripartide şi să-i ceară scuze Regelui Mihai.
Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, a declarat, pe de altă parte, că va cere amânarea discuţiei despre reorganizare administrativă, plan care nu este agreat de maghiari. UDMR este partener la guvernare.
XS
SM
MD
LG