Linkuri accesibilitate

Filat şi Plahotniuc se acuză reciproc, numindu-se „păpuşar” şi, respectiv, „contrabandist”


La conferinţe de presă succesive astăzi, premierul liberal democrat Vlad Filat şi prim-vicepreşedintele democrat al Parlamentului, Vlad Plahotniuc au făcut un schimb de acuzaţii dure, numindu-se „păpuşar” şi respectiv „contrabandist”.
Schimbul de replici are loc pe fundalul unor tensiuni post-electorale, PLDM şi PD acuzându-se reciproc că ar vrea să facă alinaţe locale cu opoziţia comunistă după alegerile din 5 şi 19 iunie şi că ar încerca să-şi supună întreprinderi de stat ca producătorul de pâine Franzeluţa. Se relatează că premierul Filat a convocat o şedinţă de urgenţă a guvernului în această seară.
Liberalul Mihai Ghimpu care conduce cel de-al treilea partid al alianţei de guvernare a făcut apel la calmarea spiritelor, dar a adăugat că dacă partenerii vor „să-şi sape groapa” el le va „turna ţărână deasupra”.
Într-un comentariu pe tema acestor dispute, fostul candidat comunist la primăria Chişinăului, Igor Dodon a declarat că partidul său ar vrea să ia parte la o nouă coaliţie de guvernare, care ar fi „singura alternativă raţională” pentru stabilitatea politică.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG