Linkuri accesibilitate

Chișinăuienii în loc să aleagă între drumuri bune și metrou aerian vor alege între Europa și Rusia.


Eugeniu Luchianiuc
Eugeniu Luchianiuc

Jurnalul săptămînal al lui Eugeniu Luchianiuc



Luni

Trezit de un prieten din Belgia. M-a sunat să îmi spună că „bibica” mea care trebuia să vină din Belgia e în Germania acum. Transportul care o aducea s-a defectat. Va ajunge în Moldova abia joi.

E sărbătoare în România. Rusaliile. Au bătut clopotele toată ziua. În jurul casei unde stau sunt trei biserici. Nu am fost la nici una.

În Adevărul a apărut o investigație despre business-ul ilicit de țigări al lui Igor Țurcan, recent asasinat. Stranie nu știu cum. Fără o serie de lămuriri. Cu multe învinuiri. Am impresia că e făcută la comanda Moscovei. A fost discutată intens pe facebook. Nu m-au interesat discuțiile. Nu știu de ce.

Marți

Am fost la Registrul Comerțului pe lângă Tribunalul București. În jumătate de oră am primit toate certificatele de care aveam nevoie. În Moldova e mai greu. Deși tot se mișcă ceva. Ultima dată am luat extrasul în 4 ore. Am observat că în România sunt mai puțin notari decât în Republica Moldova. Nu știu dacă e de bine sau de rău.

Au vorbit de BAC la TV. Au spus și opinia mea despre partea financiară. Rudele m-au rugat să mă gândesc la faptul că la anul sora mea treʼ să dea examenul.

Miercuri

Muncitorii a treia zi repară învelișul asfaltic al ogrăzii. Altfel de tehnici, altfel de materiale. Altfel de calitate decât în Moldova.

Am cumpărat un notebook. Ajuns acasă am depistat că e defect. L-am dus înapoi. Mâine voi lua altul nou-nouț. Cel cumpărat era la reducere fiind ultimul din reprezentanța din care luasem produsul.

Încă o dată în plus am conștientizat cât e de comod metroul pentru o metropolă. Comod, rapid și fără ambuteiaje. Te duce acolo unde ai nevoie într-un interval de timp pe care îl știi din start.

Joi

De dimineață nu am mai fost trezit de tehnica care repară asfaltul. Gata lucrările. Le-au terminat noaptea. E frumos acum în ogradă.

Chirtoacă joacă dur în alegeri. L-a depistat pe un consilier comunist care a violat și ucis o minoră prin ʼ89. Ar putea să îl ajute pe final de campanie pe aspirantul la fotoliul de primar al Chișinăului.

Celălalt candidat, Dodon, nu s-a prezentat la dezbaterile de la Prime și Publika. Decizie corectă cred eu. Să vedem duminică ce va spune electoratul despre acest gest.

Revin acasă. Merg cu un atutocar interurban. Mic și incomod.

Vineri

Am trecut foarte ușor de vămi. Foarte amabili vameșii ultima vreme.

De dimineata am mers prima data cu propriul „booboorooz". E plăcut să mergi pe drumuri pustii. E neplăcut să mergi pe drumuri stricate. Probabil nu aș vota cu Chirtoacă dacă aș avea viză de reședință în Chișinău. Din cauza drumurilor. Mai ales când vii din București acolo unde drumurile sunt ok.

Duminică chișinăuienii în loc să aleagă intre drumuri bune și metrou aerian vor alege între Europa și Rusia, de parcă Primăria ar fi Minister de Externe.

*Eugeniu Luchianiuc. Nascut la 25 octombrie 1983 in orasul Balti. A absolvit facultatea de jurnalism la USM , masterand. La moment face exact ceea ce îi place: blogging. Chiar și activitatea în cadrul Privesc.Eu este un jurnalism social, atunci când aduci pe monitoare evenimentele așa cum sunt ele, fără descrieri sau ocolișuri. Experiența din IT începe cu anul 2002 atunci de când are calculator.
Previous Next

XS
SM
MD
LG