Linkuri accesibilitate

Alianţa de guvernare face front comun în turul doi


Vlad Filat, Marian Lupu, Mihai Ghimpu
Vlad Filat, Marian Lupu, Mihai Ghimpu

Dorin Chirtoacă devine unicul candidat sprijinit de toate partidele Alianţei pentru Integrare Europeană la funcţia de primar al Chişinăului.


Membrii Alianţei pentru Integrare Europeană au convenit astăzi asupra unei strategii de campanie în faţa turului doi de scrutin pentru primăria capitalei.

Descriind această strategie, democratul Marian Lupu, de altfel singurul dintre liderii alianţei care a participat la şedinţă, a declarat că mâine coaliţia va emite o declaraţie de susţinere a candidatului unic la funcţia de primar, liberalul Dorin Chirtoacă.


Alianţa de guvernare face front comun în turul doi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link direct



Pentru a nu admite victoria în această competiţie a comunistului Igor Dodon, care după primul tur îl devansează pe Chirtoacă cu ceva mai mult de un procent şi jumătate, alianţa are de gînd să-şi mobilizeze electoratul, prin apariţii publice comune în conferinţe şi briefinguri, dar şi printr-o amplă campanie de la cetăţean la cetăţean.

Marian Lupu: „Propunerea a fost să fie o declaraţie în scris, una oficială, să fie şi o apariţie în trei în mod public, cineva dintre colegi a propus să facem şi un spot în comun şi nu mi se pare o idee proastă.”

La fel se va proceda şi în alte localităţi unde în turul doi se vor duela candidaţii alianţei, pe de o parte, şi cei ai comuniştilor, de cealaltă. Partidele din coaliţie mai afirmă că vor asigura o competiţie corectă acolo unde funcţiile de primari sunt disputate în turul doi de către candidaţii partidelor ce formează la nivel naţional AIE.

Cît priveşte constituirea unor alianţe de tipul AIE la nivel local, alianţa a convenit să revină la această problemă după încheierea turului doi de scrutin, atunci cînd situaţia va fi absolut clară, a anunţat liderul fracţiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleţ: „Este absolut firesc şi logic ca acordul de creare a AIE să aibă o extindere la nivel territorial, fără careva declaraţii suplimentare, anexe la acest acord”.

Valeriu Streleţ a mai spus că este absolut sigur că aceste alianţe vor fi constituite, posibilităţile de manevră fiind epuizate, conform liberal-democratului, în doar cinci centre raionale în care comuniştii au învins detaşat în consilii.
Previous Next

XS
SM
MD
LG