Linkuri accesibilitate

Activism electoral la Donduşeni


Cei mai activi au fost alegătorii din satul Pocrovca, aici au votat circa 80 la sută până la ora 15.00


Potrivit rezultatelor Comisiei electorale de circumscripţie Donduşeni, alegerile deja pot fi considerate valabile, rata de participare a depăşit minimul de 25 la sută.

Până la ora 15 în raionul Donduşeni au votat 48,5 la sută din alegători. Cei mai activi au fost alegătorii din satul Pocrovca, aici au votat circa 80,5 la sută până la ora 15. De menţionat că la ora 9.00 în satul Pocrovca alegerile puteau fi validate, pentru că la orele 9.00 votaseră peste 28 la sută.

Am vorbit cu mai mulţi alegători în privinţa preferinţelor acestora faţă de candidaţii electoralelor la funcţia de primar şi consilieri locali. Mi-au spus că au votat în mare parte pentru dreptate, pentru bunăstare, pentru schimbări pozitive, pentru o viaţă mai bună, pentru un viitor mai sigur şi luminos, pentru ordine şi disciplină, pentru binele oraşului şi pentru dezvoltarea lui.

Reprezentanţii de la Comisia electorală de circumscripţie mi-au spus că nu au fost sesizate încălcări nici din partea concurenţilor, nici din partea alegătorilor. În perioada campaniei electorale au fost depuse cinci contestări din partea concurenţilor electorali, însă acestea au fost respinse ca neîntemeiate. Şi am vorbit şi cu unii observatori prezenţi la secţiile de votare din Donduşeni. Aceştia mi-au spus că sunt încălcări nesemnificative, de genul expirării actului de identitate. Observatorii au mai spus că alte date mai complete privind încălcările sau potenţialele încălcări care au fost sesizate, vor fi făcute publice după ora 21.00, când se vor închide toate secţiile de votare din ţară.
Previous Next

XS
SM
MD
LG