Linkuri accesibilitate

Chişinău: Previziuni electorale


Dorin Chirtoacă ar ieşi pe primul loc în primul tur, urmat la limită de Igor Doron, arată un sondaj al Asociaţiei sociologilor.


Un sondaj de opinie făcut la mijlocul lunii arată că liberalul Dorin Chirtoacă ar ieşi pe primul loc la alegerile pentru primăria Chişinăului pe 5 iunie, dar cu un avantaj minim, care s-ar înscrie în marja de eroare, în faţa candidatului comuniştilor, Igor Dodon. Despre sondajul Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor, care sugerează că va fi nevoie de turul doi pentru alegerea primarului capitalei, aflăm mai multe din relatarea lui Nicolae Vascauţan.


Chişinău: Previziuni electorale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00
Link direct



Dorin Chirtoacă ar acumula 38,6 la sută din voturi , potrivit sondajului realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova. Iar candidatul comuniştilor Igor Dodon ar iesi cu un scor de 36,5% din sufragii. Pe pozitia a treia sondajul o crediteaza pe Valentina Buliga cu 7,2%. Ceilalţi concurenţi electorali ar fi sa ramina, potrivit cercetarii sub cota de 3%.

Autorii sondajului au ajuns la concluzia că intre Dorin Chirtoacă si Igor Dodon este o competitive foarte strinsa si balanta ar putea fi inclinata chiar pe ultima suta de metri.

Presedintele asociatiei Sociologilor şi Demografilor, Victor Mocanu:

„Daca tendinţele continuă aşa posibil cu un procent două Igor Dodon să-l depăşească pe Dorin Chirtoacă sau posibil să aibă aproape acelaşi rezultat”.

I-am solicitat analistului Anatol Taranu sa comenteze clasamentul ce rezulta din sondaj.

Anatol Ţăranu

„Voturile pe segmentul democratic sunt dispersate între mai mulţi candidaţi, iar pe stânga nu sunt candidaţi notorii care pot să pretindă la mod serios voturile candidatului comunist. Deci el este cel mai probabil candidat pentru turul doi, dar şansele lui de a câştiga acest tur sunt foarte mici fiindcă el nu are din ce creşte.”

La parerea lui Taranu, in turul doi voturile disponibilizate urmare a iesitrii din cursa a candidatului democratilor, mai curind ca vor reveni, in proportie majoritara, liberalului Chirtoaca.

Sondajul realizat intre 15 si 22 mai anunta o marja de eroare de 3 la suta si estimeaza o posibila cota de participare de 72 la suta.
Previous Next

XS
SM
MD
LG