Linkuri accesibilitate

Spre un nou guvern democrat-liberal la București? (Hotnews)


Cazul portul Constanța: „Confiscarea averilor este singurul act de justitie care are cu adevarat o valoare” (Evenimentul zilei).


O analiza publicata de Hotnews Romania arata ca nu este exclusa demisia premierului Emil Boc si formarea unui nou cabinet democrat-liberal, care sa incerce sa obtina o majoritate in Parlament si votul de investitura.

O asemenea evolutie ar fi sustinuta de la Cotroceni, pe ideea ca usoara crestere in sondaje a PDL ar trebui consolidata cu o imbunatatire a imaginii partidului. Or, asta nu se poate cu actuala echipa de la Palatul Victoria. Alte voci din PDL considera ca momentul este nepotrivit, ca votul de investitura va pune probleme. Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania, membra a coalitiei de guvernare, a lasat sa se inteleaga ca sprijinul nu se transfera automat catre un alt premier.

Acest lucru este reamintit intr-un comentariu politic semnat de Ovidiu Simonca in saptamanalul Observator Cultural. Portalul Hotnews sustine ca intelegerea presedintelui Traian Basescu cu premierul Emil Boc, inca dinainte de Conventia Nationala care l-a reconfirmat pe cel din urma la conducerea partidului, includea demisia pe 24 mai. Ea nu s-ar fi concretizat pentru ca a izbucnit scandalul mafiei din portul Constanta si se putea interpreta ca premierul si membrii cabinetului s-ar fi simtit amenintati.

In Evenimentul zilei, Vlad Macovei se minuneaza de proportiile descoperirilor facute de procurorii anticoruptie in vama Constanta. Reprezentanti ai statului care vehiculeaza anual spagi de 500 de milioane de euro: „In China, pentru asemena fapte si pentru asemenea sume ar fi executati in maximum două saptamani. Un glonte in ceafa, iar facura pentru cartus trimisa familiei. Sigur, e o pedeapasa cruda si inumana. Insa nu este deloc crud si inuman ca acesti oameni sa plateasca cu averea lor pana la ultimul sfant daca se dovedeste ca sunt vinovati. […]

Confiscarea averilor este singurul act de justitie care are cu adevarat o valoare. In momentul in care un ucenic vames va sti ca daca este prins va trai in mizerie tot restul vietii, va avea mai multe reflectii interioare daca merita, decat in varianta cu sase luni cu suspendare” – scrie editorialistul ziarului Evenimentul zilei.
XS
SM
MD
LG