Linkuri accesibilitate

Alexandru Andrieş despre Bob Dylan


Alexandru Andrieş
Alexandru Andrieş

„Cum am să-mi pictez capodopera”: 17 cântece de Bob Dylan în limba română, de Alexandru Andrieş.


Bob Dylan împlineste 70 de ani pe 24 mai. Ce a însemnat Bob Dylan pentru muzicianul şi poetul Alexandru Andries (autorul albumului 17 cântece de Bob Dylan în limba româna”), în interviul realizat de Lucian Ştefănescu.

Alexandru Andries: Nu m-as fi gindit niciodata ca o sa ajung sa fac muzica si sa scot discuri, si cei care sint de “vina” sint The Beatles si Dylan. Au aparut in peisajul meu muzical cam in aceeasi perioada, 1963-1964. Beatles si Dylan, foarte importanti pentru tot ce inseamna azi muzica, aduceau atunci o libertate cu totul speciala – Beatles-ii aveau o explozie absolut incredibila de ingeniozitate in muzica in special, si in felul total neconventional in care isi compuneau cintecele, dar stateau evident mult mai slab la texte, fata de Dylan, care aducea o libertate cu totul speiala in poezia, in cuvintele cintecelor sale.

Interviul integral cu Alexandru Andries poate fi auzit dind click pe butonul asculta din dreapta acestei pagini.

Link-uri youtube cu piese de Alexandru Andries:

http://www.youtube.com/watch?v=U4xpug0_SyU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=mhoaoc7SUvg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=DBo16TTdJGY&feature=related
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG