Linkuri accesibilitate

Recomandările literare ale Eugeniei


Eugenia Lozinchi
Eugenia Lozinchi

De vorbă cu Eugenia Lozinschi la Librăria din Cartier


La Librăria din Cartier, Diana Răileanu a stat de vorbă cu Eugenia Lozinschi, angajata unei bănci din Chişinău, despre cartea „Am trăit vremuri moderne” de Linda Grant
.

Eugenia Lozinschi:
„Cartea este despre o tânără născută în Marea Britanie şi care are origini evreieşti. Aceasta decide la un moment dat în viaţa ei să plece în Palestina şi să participe
la formarea noului stat Israel. Ea simte că este o parte din acest popor şi vroia prin orice metode să participe la construirea lui. Ea chiar a furnizat şi unele informaţii pentru grupări care erau considerate a fi teroriste.”

Europa Liberă: Ai aflat ceva nou din această carte?

Eugenia Lozinschi:
„Sigur că da, mai multe detalii despre acest popor şi despre această naţiune care este mereu în căutarea a unui loc în lumea contemporană.”

Europa Liberă: Eugenia, care ar fi trei autori pe care ai sugera cititorilor Europei Libere să-i caute într-o librărie?

Eugenia Lozinschi:
„Din şcoală mi-a plăcut Liviu Rebreanu. Din cei clasici pot să spun de Erich Maria Remarque şi un contemporan care nu este doar un scriitor dar mai este şi un om de ştiinţă – Janus Visnevski. M-a impresionat şi recomand cartea scrisă de Janus Visnevski „Одиночество в Сети”.”

Europa Liberă: Titlul cărţii s-ar traduce „Singurătatea în reţea”

Eugenia Lozinschi:
„Este exact motivul cărţii, trăirile pe care le au oamenii care sunt în ţări diferite însă fiind uniţi prin internet au aceleaşi sentimente, aceleaşi trăiri şi momente comune. Chiar şi la distanţă pot fi create anumite relaţii durabile şi foarte sincere.”
XS
SM
MD
LG