Linkuri accesibilitate

Cazul Mihai Godea (Jurnal de Chișinău)


Al cui 9 Mai ? (Timpul).



In Jurnal de Chisinau, Nicolae Negru raspunde tabletei de ieri a colegului nostru Iulian Ciocan, care se aratase deranjat de atentia pe care i-a acordat-o presa moldovenească plecarii lui Mihai Godea din Partidul Liberal-Democrat. Nicolae Negru isi apara colegii spunand ca presa are datoria sa arate publicului „nuanţele” care se intampla in politica, ca sa poata face o alegere mai buna; şi crede ca daca gestul lui Mihai Godea a fost doar impotriva PLDM, ar trebui sa se retraga si el, dupa retragerea lui Bodiu, dar daca rămâne, atunci diversiunea este indreptata impotriva intregii Alianţe, conchide Nicolae Negru.

Victoria Popa scrie ca cei trei vor fi unul, adica Valentina Buliga, candidata Partidului Democrat la primaria Chisinaului ar putea fi si ea retrasa din cursa electorala. Din articolul din Jurnal de Chisinau aflati ca aceasta s-ar putea intampla spre finalul campaniei electorale.

Tot in Jurnal puteti citi povestea unui barbat poreclit Lenin, care colectionează obiecte cu chipul liderului bolşevic.

Constantin Tanase scrie in Timpul ca de 9 mai avea senzatia ca se afla la Moscova, nu la Chisinau: Coloane de masini claxonand infernal, cu drapele ale unui stat strain ce strabateau Piata Marii Adunari Nationale. El considera ca rusii nu serbează Ziua Biruintei pe 9 mai, dar isi marcheaza dominatia asupra acestui teritoriu. Si pe internet Constantin Tanase observa comentarii care ii arata ca manifestarile rusesti de la Chisinau au o clara orientare antiromanească.

O analiza realizata de ziarul Adevarul arata ca cei mai bogati bancheri din Moldova sunt fondatorii bancilor. Din ziar aflati ca familia Voronin se afla pe locul 4, cu peste 20 % din actiunile FinComBank, iar cel mai valoros pachet, de 10 milioane de dolari, este detinut de Victor Turcanu, unul din fondatorii Victoria Bank.
XS
SM
MD
LG