Linkuri accesibilitate

„Licuricii strălucesc doar noaptea” (Timpul)


Cazul Mihai Godea-PLDM (Săptămîna).


Daca vrei sa izbândeşti la cârma unei ţări, fa ceva pentru cetatenii ei. Castiga inima multimii si multimea te va urma. Vitalie Ciobanu scrie in Adevarul ca acesta este secretul politic numarul 1, stiut de cand lumea. Doar ca Alianta se pare ca nu l-a aflat inca. El scrie ca Voronin, odata cu plecarea lui, trebuia sa-si ia si mostenirea-i dezastruoasă: justitia subordonata politic, coruptia, monopolul, cenzura, saracia lucie. Putine din acestea nu se mai regasesc insa in guvernarea actuala, observa scriitorul Vitalie Ciobanu.

Tot in Adevarul gasiti un material in exclusivitate, despre un barbat care lupta cu organele electorale pentru a putea candida la functia de consilier raional in Dubasari.

Viorel Mihail scrie in Saptamana ca Mihai Godea a crescut numai datorita lui Filat, iar cei crescuti de Filat, atunci cand se vind, ar trebui sa-i intoarca diferenţa. Pretul real al lui Godea, scrie autorul, il vom afla dupa 6 iunie, cand ar putea sa-l viziteze dezamagirea. Şi tot in Saptamana, Vsevolod Ciornei scrie ca dupa plecarea lui Mihai Godea din PLDM, PLDM-ul va fi altul, si Godea va fi altul. Cui ii va fi mai bine dupa aceasta despartire? Se va vedea.

Constantin Tanase isi titrează editorialul din Timpul: „Licuricii strălucesc doar noaptea”. Decizia lui Godea nu este ultimul ram care se va frânge, si din fostul falnic Stejar, va ramine un trunchi plin de scorburi, in care vor putrezi sperantele noastre. Tanase sugerează ca Filat asa si n-a inteles ca epoca dictatorilor a apus.

In Timpul mai gasiti povestea unei familii germano-irlandezo-americane, stabilita acum 2 luni la Chisinau, membrii căreia se simt ca acasa, crescând 4 copii.
Dupa 3 ani si ceva de existenţă a Partidului Liberal Democrat aflam ca Mihai Godea si Alexandru Tanse jucasera teatru, fara sa aiba indrazneala sa spuna ce cred ei cu adevarat, conchide editorialistul Nicolae Negru in Jurnal de Chisinau. Daca nu au fost sinceri pina acum, cum sa-i credem ca s-au facut sinceri si curajosi peste noapte? Negru presupune ca cei doi au dezertat si s-au inscris in alta tabara, facind jocul altcuiva.
Şi tot in Jurnal de Chisinau Petru Bogatu scrie ca despartirea lui Godea de PLDM pare sa fie indreptata impotriva lui Dorin Chirtoaca, actualul primar de Chisinau.
XS
SM
MD
LG