Linkuri accesibilitate

Eliberare cu sprijin internaţional


Vlad Filat
Vlad Filat

Premierul Vlad Filat subliniază rolul partenerilor internaţionali în eliberarea jurnalistului Ernest Vardanean.


Vlad Filat: „Acest subiect a fost unul prioritar în discuţiile noastre. Sunt obligat să apreciez rolul partenerilor noştri.”

Europa Liberă: Moscova a jucat vreun rol?

Vlad Filat: „Eu n-o să scot în evidenţă rolul cuiva aparte. Însă toţi actorii, implicaţi în acest proces de reglementare a conflictului transnistrean, au avut implicare. Cred că este mai puţin important să trecem în revistă eforturile depuse de toţi cei, care au fost implicaţi în acest proces. Important este că Ernest este liber şi urmează să continuăm acţiunile pentru ca să-l eliberăm şi pe Cazac.”

Europa Liberă: Până la urmă, dacă e să ne spuneţi sincer, totuşi faptul, că v-aţi întâlnit cu liderul transnistrean Smirnov, a ajutat la eliberarea lui? Meciurile de fotbal de acolo au fost benefice?

Vlad Filat: „Eu cred că tot ce s-a întreprins în această perioadă de timp a adus la această situaţie. Şi sper foarte mult pentru viitor nu vom avea asemenea situaţii, care sunt dar absolut regretabile. Este vorba de viaţă de oameni şi trebuie să asigurăm cu toate elementele, inclusiv cu cele care vizează securitatea.”

Europa Liberă: Eliberarea lui înseamnă că el va avea posibilitatea să circule unde doreşte?

Vlad Filat: „Eliberarea lui înseamnă, că dânsul este om liber şi dânsul va decide cum să procedeze pentru viitor.”
XS
SM
MD
LG