Linkuri accesibilitate

Testele de pregătire pentru Bacalaureat copiate din Wikipedia (Adevărul.md)


„Medicii moscoviţi i-au salvat viaţa lui Mihai Volontir” (Komsomolskaia Pravda).


„Mai multe texte din testele de pregătire pentru Bacalaureat corespund cuvânt în cuvânt celor de pe enciclopedia electronică Wikipedia, dar şi de pe alte pagini de Internet. Absolvenţii liceelor au observat asta mai ales în cazul probelor la limbile străine - engleză şi franceză”, scrie autoarea unui articol numit „Capcanele din testele de la BAC” şi publicat în „Adevărul” .

Medicii moscoviţi i-au salvat viaţa lui Mihai Volontir”, titrează „Komsomolskaia Pravda”. Autorul precizează că renumitul actor a fost internat, pentru grave şi urgente probleme de sănătate, într-un spital de la Moscova cu concursul direct al premierului Vlad Filat, iar trupa Teatrului academic „Maiakovski” de la Moscova a dat un spectacol filantropic pentru tratamentul artistului care suferă de complicaţii ale diabetului.

Unele titluri din publicaţia „Moldova Suverană”: „Cea mai mare putere din lume (SUA) în prag de faliment?”; „Execuţie în stil american. Dreptul de a ucide fără judecată” (cu referire la uciderea lui bin Laden ) şi „Stejarul lui Filat râmat la rădăcină” .

Autoarea unui articol din „Kişiniovski Obozrevatel” deplânge faptul că de pe Arcul de Triumf din centrul capitalei Chişinău, imediat după proclamarea independenţei au fost scoase nişte plăci comemorative caracteristice fostei URSS. Alte titluri din „Kişiniovski Obozrevatel”: „Se caută un preşedinte „de buzunar”, „Tîrgul în jurul portofoliului de preşedinte al Curţii supreme de justiţie continuă”, „Rebeliune pe corabie”, despre Mihai Godea care a renunţat la biletul de partid şi Vladimir Filat care promite să-l numească pe „păpuşar” (autorul conflictelor provocate în PLDM soldat cu plecarea unor fruntaşi importanţi din formaţiune) ; şi „Noua doctrină a educaţiei”, despre controversa privind proiectul noului Cod al educaţiei.

Comunistul Artur Reşetnicov a devenit român. Oficial şi cu acte în regulă”, titrează „Timpul”. Este vorba despre nepotul liderului comunist Vladimir Voronin (Voronin neagă acest lucru), ex-director al Serviciului de Informaţii şi Securitate şi deputat din partea PCRM în Parlamentul de la Chişinău. Ziarul scrie că începând de marţi, 3 mai 201, acesta este oficial cetăţean român”, dar neagă faptul că cele două nume care figurează în lista dată publicităţii de autorităţile de la Bucureşti s-ar referi la el şi soţia sa”.
XS
SM
MD
LG