Linkuri accesibilitate

Un traficant de influență impenitent


Eurodeputatul român Adrian Severin refuză să demisioneze atît din Parlamentul European, cît și din PSD.


„Demisiile nu reprezinta o solutie serioasa” crede europarlamentarul roman Adrian Severin, acuzat de trafic de influenta, dupa ce o echipa de jurnalisti britanici sub acoperire l-a demascat ca a fost gata sa-si vinda serviciile unei firme de lobby, contra bani. Europarlamentarul roman declara pompos ca va ramine un social-democrat independent si va lupta pentru adevar, fiindca nu e dispus sa faca un „sacrificiu ritual” pentru ca in acest fel sa scape toata lumea de responsabilitatea aflarii adevarului.

Socialistul roman refuza sa demisioneze atit din Parlamentul European, cit si din partid. Aseara, insa, grupul socialistilor din Parlamentul European l-a exclus pe Adrian Severin din toate pozitiile detinute si i-a cerut sa-si dea demisia din Legislativul de la Bruxelles. Seful sau de partid, Victor Ponta a spus la rindul sau astazi ca trebuie sa-si dea demisia din PSD, declarindu-se convins ca europarlamentarul Adrian Severin nu este victima unor conspiratii, ci a propriilor sale erori. Mai mult liderul socialistilor romani a precizat transant ca daca Adrian Severin nu-si va da demisia pina miine, va incepe chiar el procedura de excludere.

Severin caută o soluție serioasă
Severin caută o soluție serioasă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00
Link direct


Pe de alta parte potrivit declaratiei sale de avere Adrian Severin detine conturi bancare in valoare de aproape un milion de euro, suma mult prea mare chiar si pentru un membru al Parlamentului European retribuit lunar cu sase mii de euro. Agentia Nationala de Integritate a demarat o ancheta in cazul veniturilor europarlamentarului Adrian Severin, care se apara explicind ca in total tot ce are abia daca echivaleaza cu un apartament de lux din Bucuresti, fiindca in Belgia casele sint mai ieftine.

Seful socialistilor romani a constatat enervat ca mandatul de europarlamentar nu i-l va putea lua nimeni lui Adrian Severin, asa ca partidul va pierde un loc in cadrul Grupului Socialist din Parlamentul European.
XS
SM
MD
LG