Linkuri accesibilitate

Adrian Severin - un eurodeputat corupt (România liberă)


PNL - un partid atins de morbul naționalist (Evenimentul zilei)


“Romania se afla in fata unei alte ciume: a reinvierii discursului nationalist”, scrie Mircea Mihaies intr-un comentariu din Evenimentul zilei, explicand ca liberalii sunt vectorii acestei evolutii ingrijoratoare. Recent, Partidul National Liberal a aruncat de la tribuna Parlamentului tema ungurilor care ar visa sa-si recapete Ardealul. Ca agument s-a folosit o traducere dinadins gresita a unei declaratii a premierului ungar Viktor Orban. Diversiunea a fost intretinuta la televizor, astfel incat comentatorul avertizeaza: “liberalii confunda numarul de aparitii la Antene si la Realitatea cu punctele electorale. Prosteasca iluzie! Sansele lui Crin Antonescu sunt exact cele ale lui Vadim Tudor in anul 2000”: sa intre in turul doi al alegerilor prezidentiale, mizand pe discursul xenofob, nationalist si resentimentar. Sa piarda, iar Romania sa stea ani de zile cu genunchii pe boabe de porumb”, cum a mai stat – se mai arata in acest articol din Evenimentul zilei.

In Romania libera, Cristian Campeanu comenteaza scandalul in care este implicat europarlamentarul roman Adrian Severin. Influentul social-democrat a fost platit de o presupusa firma de lobby pentru a introduce un anumit amendament la o lege europeana. In realitate, a fost vorba de jurnalisti de la Sunday Times, aflati sub acoperire, care au prins astfel in capcana trei europarlamentari: pe Severin, un austriac si un sloven. Comentatorul Romaniei libere reaminteste cititorilor prin ce s-a ilustrat in ultima vreme activitatea lui Severin la forurile europene: prin repetate incercari de a bloca structurile anicoruptie de la Bucuresti si pe cei care sustin lupta anticoruptie, precum democrat-liberala Monica Macovei.

Si Vladimir Tismaneanu se refera la acest scandal intr-o postare pe Hotnews, in care remarca modul in care liderul social-democratilor de la Bucuresti, Victor Ponta, s-a eschivat de la orice comentariu. Un alt articol, scris de Teodor Tita, de asemenea pentru Hotnews, spune negru pe alb: ”Adrian Severin trebuie sa plece. Din parlament, din PSD si din viata publica de aici si de aiurea. Numele lui a devenit sinonim cu umilinta si dezonoarea. Nu va fi regretat.”
XS
SM
MD
LG