Linkuri accesibilitate

Puterea corupe (Timpul)


Moldoveni în Libia (Adevărul.md).


E ştiut, puterea ii schimba pe oameni. Corupe chiar si sufletele pe care le credeam inocente sau candide, scrie Constantin Tănase in Timpul. Ajuns sus, baiat din popor, incepe a calca altfel si a se uita altfel la cei din jur, devine brusc cel mai destept dintre pământeni şi are răspuns la toate intrebarile. Ajunsi sus, chiar si unioniştii devin mai pragmatici, referindu-se la declaratia de anul trecut al lui Mihai Ghimpu, care spunea ca niciodata Moldova nu va fi in componenta României, Moldova este un stat independent.

Articolul de pe prima pagină din Timpul are ca titlu: Firma lui Oleg Voronin a fost condusa de un cadavru.

Adevărul
, in schimb, titrează: „Suntem ostatici, salvati-ne din iad”. Din articolul principal al cotidianului puteti afla povestea unei moldovence care a plecat la munca intr-un spital din Libia in urma cu 8 ani, şi care acum nu mai potate parasi tara in care acum 3 zile a fost declanşat războiul.

Iar colegul nostru, Alexandru Cantir, povesteste o intamplare dintr-o piaţă de produse alimentare, cand un copil a fost incurajat să fure. In acelasi context, la moldoveni se intampla invers decit la niponii care se solidarizează in caz de necaz. Te sufoci? Majoram pretul aerului. Singerezi? Scumpim bondajul. Cauti blindete? Devenim si mai sadici.
XS
SM
MD
LG