Linkuri accesibilitate

Dosarul BAC-ului – corupţie şi interese (Ziarul de Gardă)


Problema insulinei și a hemodializei (Timpul).


Un seism puternic ar face praf Moldova, scrie cotidianul Adevărul. Ziarul constată că la noi casele sunt proiectate pentru a suporta doar cutremure de până la 7 grade, iar cele mai şubrede sunt blocurile care au fost avariate în urma cutremurelor din ʼ77 şi ʼ86, dar şi cele în care s-au făcut modificări interioare.

Moldova Suverană
critică producătorii de zahăr moldoveni pentru că ar fi dublat preţurile timp de doar câteva luni. Monopoliştii îşi umflă buzunarele cu bănuţii săracilor, scrie
Moldova Suverană
. Iar autorităţile sunt criticate pentru că păzesc piaţa locală fixând preţuri mondiale la acest produs. Business ca la moldoveni – conchide ziarul.

Cineva se joacă cu viaţa oamenilor, scrie Timpul cu referire la problemele legate de asigurarea bolnavilor moldoveni mai întâi cu insulină, iar mai apoi cu consumabile pentru hemodializă. Ministrul Sănătăţii, citat de acest ziar, lasă de înţeles că deficiturile sunt provocate de cineva în mod artificial, dar că se va lămuri el cine.

Iar din Ziarul de Gardă aflăm că toţi funcţionarii de la Ministerul Educaţiei care au fost suspectaţi în 2009 de Centrul anticorupţie că ar fi creat o reţea prin care estorcau bani de la părinţi pentru a mări notele la BAC au câştigat procesele de judecată şi şi-au reluat activitatea la vechile locuri de muncă. Că anchetatorii n-ar fi avut probe, că avocaţii ar fi fost prea buni, că în genere dosarul a fost fabricat – vă las să alegeţi citind articolul „Dosarul BAC-ului – corupţie şi interese” publicat de Ziarul de Gardă.
XS
SM
MD
LG