Linkuri accesibilitate

Victor Stepaniuc acuzat de plagiat (Adevărul.md)


Primăria pe urma unor panouri publicitare (Panorama).


Un articol din Moldavskie Vedomosti întitulat „Parada fuziunilor” care face o analiză a mariajelor politice din ajun de locale. Autorul trece în revista traiectoriile politice ale tuturor formaţiunilor care fie un fuzionat, fie se pregătesc s-o facă înaintea alegerilor locale din vara curentă.

„Primarul Chişinăului a început să-şi vâneze concurenţii”, titrează Panorama, iar articolul se referă la nemulţumirea primarului legată de nişte panouri publicitare apărute pe străzile capitalei la începututl acestei săptămâni pe care Dorin Chirtoacă le consideră publicitate electorală ilegală şi despre autorii cărora nu se ştie deocamdată nimic. „Vrem drumuri mai bune”, „Vrem o administrare competentă”, „Vrem să ne mândrim cu oraşul nostru” - sunt doar câtzeva dintre sloganele de pe afişele ce l-au iritat pe primar.

Din Timpul aflăm că chiar dacă termometrele arată 15-17 grade, Termocom-ul va înceta să ne încălzească locuinţele abia săptămâna viitoare. De vină ar fi lipsa unei dispoziţii corespunzătoare din partea primăriei, scrie ziarul, din care mai aflăm că oamenii ar fi indignaţi că vor plăti în zadar.

Moldova Suverană publică astăzi o scrisoare plină de nemulţumire din partea a 20 de directori de şcoli din raionul Orhei, supăraţi de felul cum în acest raion se organizează concursurile pentru înlocuirea actualilor manageri şcolari care sunt pensionari cu alţii mai tineri.

Iar Adevărul scrie că fostului demnitar comunist, Victor Stepaniuc, i-ar putea fi retras titlul ştiinţific după ce 79 de istorici au cerut reexaminarea tezei acestuia. Politicianul este acuzat că ar fi plagiat, iar Comisia de Atestare urmează să se întrunească la 23 martie pentru a vedea dacă este adevărat sau ba.
XS
SM
MD
LG