Linkuri accesibilitate

Necesitatea unor parcări subterane pentru decongestionarea bulevardelor

Editorialul ziarului Evenimentul zilei evalueaza viitorul politic al politicianului cu cea mai mare popularitate: presedintele liberalilor Crin Antonescu. Autorul textului, Calin Hera, il diagnosticheaza prin comparatie cu seful statului, Traian Basescu. Ar avea in comun cu acesta inclinatia de a se debarasa de colaboratorii apropiati. Traian Basescu ar face-o, de regula, dupa ce si-a atins scopul, Crin Antonescu, inca de pe acum, desi alegerile pe care le-ar putea castiga, prezidentialele, vor avea loc abia peste aproape trei ani. Explicatia lui Hera este ca Antonescu a inceput sa confunde sondajele de opinie cu realitatea, sa creada ca e cel mai bun, imbatabil. Cu alte cuvinte, s-a indragostit de sine. Concluzia este ca liderul liberal este “un fost viitor presedinte care a ratat o sansa. Prin el insusi.”

In Gandul, Marius Nitu scrie despre catastrofa din Japonia si invatamintele pe care autoritatile romane ar trebui sa le traga: sa construiasca, de pilda, in regim accelerat, mari parcari subterane in Bucuresti. Daca promisa consolidare a celor 150 de cladiri cu risc seismic major e limpede ca e o utopie, macar bulevardele sa fie decongestionate, ca sa poata trece autospecialele de interventie. In cazul unui cutremur major – despre care se vorbeste necontenit – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta nu va putea face mai nimic cu dotarile pe care le are. In plus, o capitala in care zeci de benzinarii sunt in mijlocul orasului, lipite de scoli, gradinite, spitale, nu prea poate fi aparata de efectele calamitatilor.

Primaria generala a Bucurestiului are insa cu totul alte griji – se vede din comentariul lui Sorin Ionita, din Evenimentul zilei. Primarul independent Sorin Oprescu se considera sabotat de guvern in proiectul renovarii stadionului national Lia Manoliu. Pentru ca a crescut cu 100% pe parcursul lucrarilor, bugetul nu a mai fost suplimentat. Or, se intreaba comentatorul, de ce se plateste acest proiect din bani publici – si anume cat pentru constructia si dotarea a sase spitale de urgenta – cand normal ar fi fost ca Federatia Romana de Fotbal sa contracteze un credit, in contul incasarilor pe care le va avea ulterior?
XS
SM
MD
LG