Linkuri accesibilitate

Convorbirile Jerzy Buzek - Marian Lupu de la Bruxelles


Președintele Parlamentului European Jerzy Buzek
Președintele Parlamentului European Jerzy Buzek

Președintele Parlamentului European a declarat că UE se așteaptă ca Moldova să combată corupția prin reformarea sistemului de justiție.


Preşedintele Parlamentului European Jerzy Buzek i-a spus speakerului moldovean, Marian Lupu la Bruxelles că Uniunea Europeană doreşte ca Moldova să aibă cât mai repede un preşedinte ales.

La o conferinţă de presă comună, Buzek i-a mai spus lui Lupu că a fost primit la Bruxelles ca preşedinte al Moldovei. Dar Uniunea Europeană ar dori ca, în locul unui preşedinte interimar, Moldova să aibă, de dragul propriei stabilităţi, un preşedinte ales de către parlament cât mai repede.

Oficialul european a spus că Uniunii Europeană doreşte în Moldova stabilitate obţinută pe calea cooperării între coaliţia de guvernare şi opoziţie.

Marian Lupu s-a aflat la Bruxelles însoţit de reprezentanţii tuturor fracţiunilor parlamentare, având luni şi astăzi întâlniri cu mai mulţi oficiali europeni axate pe relaţia bilaterală, problema transnistreană şi blocajul prezidenţial din Moldova. A fost prima sa vizită la Uniunea Europeană de când a devenit speaker şi preşedinte interimar.
Marian Lupu întîmpinat de comisarul Štefan Füle in Bruxelles


La conferinţa de presă de astăzi, el a promis că Moldova nu va dezamăgi partenerii europeni, care o numesc de o vreme o istorie de succes printre toţi ceilalţi vecini estici. Marian Lupu a spus că Moldova doreşte să fie un succes atât pentru propriul popor, cât şi un succes al Uniunii Europene.

Cum poate îndreptăţi Moldova aşteptările? Dintre toate reformele pe care s-a angajat să le facă puterea de la Chişinău, Alianţa pentru Integrarea Europeană, preşedintele Parlamentului European a subliniat importanţa combaterii corupţiei. Jerzy Buzek i-a spus lui Marian Lupu că Uniunea Europeană este gata să investească în Moldova şi mai mult. Dar aşteaptă ca un flagel cu care luptă şi în propriile ţări membre, corupţia, să fie combătută ferm în Moldova prin reformarea sistemului de justiţie.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG