Linkuri accesibilitate

Hillary Clinton întreprinde un turneu diplomatic în statele nord-africane


Secretarul de stat american, doamna Hillary Clinton pleacă astazi catre Paris, unde are miine prevăzute întilniri cu reprezentanti ai opozitiei libiene, inainte de a-şi continua turneul in Tunisia şi Egipt.
Televiziunea de stat libiana a relatat că forţele pro-guvernamentale au preluat controlul asupra localităţii Brega, aflată pînă acum sub conducerea forţelor anti-Gaddafi.
Casa Albă a salutat decizia Ligii Arabe de ieri, care a cerut Naţiunuilor Unite să pună în aplicare interdictia de zbor asupra Libiei, pentru a evita atacurile forţelor pro Gaddafi asupra civililor care mai deţin încă controlul asupra localităţii Bengazi.
Casa Albă a spus că decizia Ligii Arabe este „un pas important” care se adauga solicitărilor internaţionale ca Moammar Gaddafi să pună capăt violenţelor şi să renunţe la putere. Declaraţia Statelor Unite nu promite nici o intervenţie militară. Doamna Clinton a declarat că marţi NATO va lua în discuţie oportunitatea impunerii unei interdicţii de survol deasupra Libiei.
XS
SM
MD
LG